Het verhaal van WifiVrij.nl

 

Op zoek naar fijne vakantieplekken met m’n camper merkte ik zelf hoeveel plekken knalharde (Wifi-)zenders op hun rustige terrein hebben staan en hoeveel mensen er al worden meegezogen in de draadloze ‘onrust’ die eromheen hangt en hoe jammer ik dat vond. Daarom besloot ik een alternatief te bieden.

Zonder zenders merk ik hoe helder dat voelt in mijn hoofd en hoe rustig in mijn lijf…. En ook nog hoeveel dieper ik daar slaap en tot inzicht kom ???? Er is niks mis met internet, maar als dat niet via een kabel loopt, kan een overdaad aan sterke draadloze zenders ons systeem verstoren, net als onze gezondheid.

Ik besloot deze WifiVrije of Wifi Beperkte pareltjes te verzamelen opdat we ze samen kunnen koesteren en van mogen blijven genieten. Gewoon, doordat de mensen die ze weten te waarderen, ze ook weten te vinden.

Hoe fijn zijn plekken namelijk waar je écht op kunt laden, en niet binnen een uur achter de waas van je smartphone of tablet verdwijnt omdat er geen rekening is gehouden met natuurlijke frequenties en je lijf op de vlucht wil… in je hoofd of externe houvast. Of misschien zoek jij wel heel bewust naar een plek voor digitale detox.

Want.. “Echte rust vind je zónder wifi en stralingsbelastende apparaten. Met de toenemende ontwikkeling van draadloze apparatuur wordt onze omgeving steeds meer ‘belast’ met apparaten welke enerzijds een appél doen op onze reactie, in de angst om iets te missen. Anderzijds geeft deze apparatuur een grote hoeveelheid elektromagnetische straling af, welke ons lichaam meer onrust dan rust bezorgd.”

Leuk is om te weten dat een toenemend aantal plekken kiest bewust voor géén Wifi (Wifi Vrij) kiest, of besluit het bij een kleine zender (enkel bij een receptie / Wifi Beperkt) te laten. Dat zijn mij betreft plekken die beloont mogen worden en daarom krijgen ze dit podium. Het is niet enkel Wifi die een rol speelt, er spelen meer criteria als het om straling en/of fijne energie gaat, en daarom is er een invulveld bijgevoegd om de situatie toe te lichten. Iedereen beleeft dingen weer persoonlijk, en daar kan ik niet voor instaan..  Alles wat je anders beleeft dan wat hier op deze site staat is voor eigen risico. ???? Reviews kunnen in de loop van de tijd de informatie zuiveren. Hopelijk ben je toch blij met alles wat hier kan ontstaan.

Wifivrij heeft zichzelf als doel gesteld om jou een helder en fijn overzicht te geven van spots waar echte rust te vinden is. Waar geen overkill aan straling is, afkomstig van Wifi, 4G of andere vervuilers.

Help, koester en deel mee…

Met een warme groet, Marloes